24
Mie, Apr

Economic

Atragerea fondurilor europene și punerea în aplicare a unui număr cât mai mare de proiecte cu finanțare nerambursabila. Acestea sunt principalele obiective ale Consiliului pentru Dezvoltare Regională Centru reunit la Brașov. 24 de reprezentanți ai Consiliului au luat parte la întâlnire. 

Principala temă a discuției de la Brașov s-a referit la pregătirea în detaliu a proiectelor pentru creșterea absorbției de fonduri europene. La întâlnirea organizată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru au fost invitați reprezentanți din cele șase județe ale Regiunii, Brașov, Covasna, Harghita, Alba, Sibiu și Mureș. 

Primăria de la Râșnov și cea de la Făgăraș, pe axa 5 au obținut un punctaj bun. Sper ca acestea să fie printre proiectele care vor fi selecționate, în vederea reabilitării celor două cetăți, care sunt extrem de importante pentru județul nostru. Vom aplica și pe celelalte axe care se vor deschide, în așa fel încât județul Brașov să fie unul care să fie preocupat de atragerea fondurilor europene, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Documentația corectă axată strict pe nevoile cetățenilor unei comunități reprezintă pasul cel mai important în obținerea unei finanțări europene. Municipiul Brașov și Vama Buzăului se numără printre localitățile cu cea mai bună absorbție a fondurilor europene din județul Brașov.

Planul de mobilitate reprezintă practic cel mai important proiect al județului Brașov, pentru că întrunește mai multe elemente de natură strategică, pe componenta logistică, de infrastructură, economică și socială, care ar rezolva o problemă pe ceea ce-nseamnă mobilitatea și posibilitatea de a te mișca în Zona Metropolitană”, a menționat și primarul Brașovului, George Scripcaru.

Vrem să atragem mai multe fonduri europene pentru exercițiu bugetar următor. Avem și în momentul de față în derulare proiecte pe fonduri europene. Este vorba de dotarea căminului cultural, așteptăm un răspuns și pentru proiectul Școală pentru Viitor”, a precizat Tiberiu Chirilaș, primarul din Vama Buzăului. 

La finalul anului 2016, prin Programul Operațional Regional, ADR Centru avea un procentaj de absorbție a fondurilor europene de peste 82%. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: