28
Joi, Mar

Eveniment

     Mai multe instituţii publice din Braşov funcţionează în sedii neasigurate. În această situaţie este imobilul în care funcţionează Consiliul Judeţean, Prefectura şi Curtea de Apel, clădirea Primăriei Braşov, şcolile din municipiu, dar şi sediile mai multor instituții de cultură.

     După incendiul în care a ars complet un corp al Centrului de Reabilitare Şcolară de la Brădet, comisia de sănătate din Consiliul Judeţean Braşov a reclamat faptul că imobilul în care erau cazate cele 24 de fete nu era asigurat. De altfel, acesta nu este un caz singular.Mai  multe instituţii ale statului nu au  asigurare în caz de incendiu sau în cazul în care  calamităţile  naturale afectează aceste clădiri. Prefectul Brașovului are și o explicație în acest sens. ,, Instituțiile publice de stat sunt neplătitoare de impozite și implicit asigurarea nu este obligatorie. ,, a declarat Ciprian Băncilă, prefectul Brașovului. Lista instituțiilor publice care nu au încheiat asigurări pentru clădirile în care funcționează este destul de mare. Începând cu instituțiile de cultură și până la școlile din oraș, nicio clădire publică nu are încheiată o astfel de poliță. Printre instituțiile mari se regăsesc, Primăria Municipiului Brașov, Consiliul Județean sau Prefectura.

     ,, Nu știm ca vreo unitate de învățământ din Brașov să aibă semnat un contract de asigurare. La fel ca și în cazul Primăriei am încercat să luăm măsuri care să reducă la minimum riscul de producere a unor situații neplăcute. Aici vorbim de sisteme de  alarmare împotriva incendiilor dar și despre pregătirea documentațiilor pentru obținerea autorizațiilor de la ISU. ,, a declarat purtătorul de cuvânt al primăriei Brașov, Sorin Toarcea. Legislația din acest moment spune că asigurarea imobilelor este obligatorie. Se pare că  această obligativitate este valabilă doar în cazul persoanelor fizice, instituțiile publice nefiind luate în calcul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: