19
Vin, Apr

BrasovTV.com

Politic

VIDEO: Declarație Adrian VEȘTEA - Președinte CJ Brașov

     Proiectele de investiții vor continua în județul Brașov și în 2017. Asta promite președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. Acesta a făcut și demersuri concrete în acest sens. Instituția pe care o conduce a înregistrat în Sistemul de Achiziții Publice (SEAP) mai multe proiecte privind modernizarea unor drumuri județene.

• Finanțări din fonduri europene

Anunțul de licitație pentru modernizarea Drumului Județean 104 Bunești – Viscri – Dacia a fost lansat încă de pe data de 8 octombrie. Însă, procedura de licitație nu a fost soluționată nici până în prezent de autoritățile centrale. La fel s-a întâmplat și cu licitația pentru modernizarea Drumul Județean 132 Rupea – Homorod – limita cu județul Harghita. Proiectul a fost urcat pe SEAP încă din data de 14 octombrie. Pe 3 noiembrie, Consiliul Județean a lansat licitația pentru DJ 112C Hălchiu – Satu Nou – Dumbrăvița – Vlădeni. Și aici, proiectul a fost blocat de o contestație. Cele trei drumuri beneficiază de finanțare din fonduri europene.

„Tot pe Programul Operațional vrem să depunem proiect de finanțare pentru drumul Dacia – Jibert - Șoarș - Făgăraș. Acolo vrem să modernizăm un sector de 53 de kilometri. Valoarea proiectului este de 50 de milioane de euro. Modernizarea și reabilitarea drumurilor județene este prioritatea noastră. Din păcate, lucrurile se mișcă foarte greu din cauza unor proceduri blocate de contestații care se soluționează greu”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

„Drumul de sub munte”

    Zilele acestea se vor depune la Agenția de Dezvoltare Regională Centru proiectele de finanțare pentru drumul care face legătura între DN 12 și DN 13, între județele Brașov și Covasna, dar și pentru „drumul de sub munte”, care face legătura între Brașov și Sibiu. Pentru cele două drumuri ar fi nevoie de 56 de milioane de euro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: