29
Vin, Mar

Sănătate

Cunoscute și sub denumirea de lentile multifocale, lentilele progresive oferă o soluție completă pentru vederea la orice distanță, totul într-o singură pereche de ochelari. În contrast cu lentila bifocală (acea lentilă vizibil împărțită în două), care are doar două zone de vedere, una pentru aproape și una pentru distanță, lentila progresivă are ca și caracteristică schimbarea graduală a dioptriei, asemeni unui degrade de culori din partea de sus până la cea de jos a lentilei. Prin urmare, purtătorii se bucură de o vedere clară la distanță, la aproape dar și în fiecare punct între aceste zone.

Presbiopia este o problemă destul de frecventă care apare în general după vârsta de 40 de ani și cauzează scăderea capacității de a vedea clar la aproape. Pentru a corecta această problemă, lentilele progresive sunt ideale pentru  a imita vederea  în mod cât mai natural. Schimbarea graduală a dioptriei  permite purtătorilor ca în momentul în care privesc prin partea superioară a lentilei să vadă clar la distanță, atunci când privesc înainte să vadă obiectele aflate la lungimea brațului, și când își coboară privirea să citească confortabil.

Majoritatea celor care poartă lentile progresive sunt cei cu vârsta de peste 40 de ani.  Totuși, studiile recente au arătat faptul că unii copii se pot bucura de beneficiile acestor lentile, ele fiind un mijloc eficient prin care se poate încetini progresia miopiei.

Ramele de ochelari potrivite pentru lentilele progresive

Lentilele progresive necesită rame pentru ochelari cu proporții care să ofere spațiu vertical suficient pentru toate zonele de vedere.  Trebuie să țineți cont că lentilele trebuie să se încadreze corespunzător în ramă, și să poată fi ajustată astfel încât ochii să poată privi correct în orice punct al lentilei. Ramele prea mici, neadaptate lentilei, limitează de cele mai multe ori vederea la aproape.

Tehnologia modernă de fabricație permite și montajul lentilelor progresive  în rame înguste, și  specialiștii din cadrul opticii vă vor îndruma să faceți alegerea potrivită atât pentru vederea dar și pentru fizionomia dvs.

Lentile progresive pentru nevoi diferite

Având o multitudine de caracteristici unice, un număr mare de lentile progresive sunt disponibile pentru a se potrivi unor scopuri diferite. Acestea sunt specializate pentru activități specifice. De exemplu, cei care lucrează mult timp la computer, vor aprecia lentilele progresive pentru interior care dispun de o zonă a vederii intermediară  largă, pentru a maximaliza confortul vizual, atât la birou, dar și în timpul cititului.

Adaptarea cu lentile progresive

Adaptarea cu ochelari progresivi este o chestiune ce ține în mare măsură de corectitudinea alegerii lentilei și a ramei în funcție de fiecare pacient, dar și de fiecare individ în parte.  Aceasta poate dura de la câteva minute la câteva zile.  Din fericire, majoritatea celor care poartă lentile progresive spun că acestea devin confortabile în scurt timp.

Specialiștii vă vor expune un mic ghid al noului purtător de lentile progresive. Practic va trebui să învațați cum să priviți corect prin lentilă, pentru a folosi zona din lentilă necesară activității curente. Pentru ca ochelarii să fie confortabili, și să vă bucurați din plin de beneficiile acestora, este necesar ca aceștia să fie adaptați specific dvs. 

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BLUE Centru Civic
Str. B-dul 15 Noiembrie, nr.69
Mobil:  +40 787 523 524
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic RED Vlahuță
B-dul Alexandru Vlahuţă nr. 61
Telefon/Fax: +40 268 313 199 
Mobil: +40 733 024 793
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic RED Uranus
Str. Uranus nr. 12, Parter
Telefon/Fax: +40 268 322 920
Mobil: +40 733 417 999
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Best Optic RED Răcădău
Str. Valea Cetății, nr. 6
Mobil: +40 774 638 568
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: