29
Vin, Mar

Sănătate

De cele mai multe ori sunteți nerăbdator să vă ridicați noua pereche de ochelari, sunt la modă și vi se potrivesc. Însă uneori, singura problemă este că încă nu puteți vedea destul de clar și, vă întrebați ce ar putea fi greșit. De ce nu este perfect, mai ales că ei sunt noi? Astfel de probleme pot avea cauze diferite. Vestea bună e că, de obicei, se rezolvă de la sine, dar puteți apela la optometristul dumneavoastră pentru asistență  suplimentară.

Cu ochelari noi este nevoie de timp de adaptare pentru a obține cele mai bune rezultate si satisfacția vederii de la ei. 
Ochelarii furnizează un instrument perfect pentru a corecta defectele vizuale. Lentilele potrivite pot corecta acum, aproape orice tulburare, indiferent dacă presupune vederea la distanță, la aproape, sau ambele, oboseala la efort vizual, cât și problemele la aproape care se asociază cu varsta. Când achiziționați o nouă pereche de ochelari și nu puteti vedea imediat, în mod evident, va fi foarte dezamăgitor.Cu toate acestea, există motive diferite care vă pot face să aveți o astfel de experiență.

Timpul necesar pentru obisnuință

Cu ochelari noi, pe care nu i-ati mai purtat înainte, aveti nevoie de timp pentru a vă acomoda cu ei. Pentru unele persoane este nevoie doar de câteva zile pentru a se obișnui cu noi ochelari, în timp ce la alții ar putea dura două-trei săptămâni. Este normal, dacă vedeti conturul ramei ochelarilor atunci când îi purtați pentru prima dată. Motivul pentru aceasta este centrul vizual al creierului. În primul rând trebuie să se adapteze cu noua situație de vedere impusă, chiar dacă aceasta este mai bună. Acest lucru este valabil și pentru cei care primesc dioptrii diferite, față ochelarii anteriori sau în cazul unei rame noi,sau dacă tipul de lentile ales este altfel. Prin urmare, este important ca ochelarii să fie tinuți la ochi cu persistență și perseverență pentru ca ochii să se obișnuiască cu noua experiență.

Este posibil să fi așteptat prea mult

În mod natural, între 40 și 49 de ani vederea la aproape începe să se deterioreze, și în cele din urmă va fi nevoie de ochelari. Un studiu care a  implicat 20.000 de oameni,a arătat ca 60% dintre persoanele care ar avea nevoie de ochelari într-adevăr, au așteptat prea mult timp înainte să își pună primii ochelari. În cele din urmă, când își pun ochelari pentru primă dată, și creierul lor trebuie să se adapteze la noile condiții, iar acest lucru se întâmplă de obicei foarte repede. 

Sfaturi valoroase pentru cei care poartă deja ochelari și a căror dioptrie a lentilelor a crescut în mod dramatic (de exemplu, din cauza astigmatismelor severe sau miopia):datorită timpului îndelungat dintre consultații, este nevoie de o perioadă de obișnuiță cu noua impresie vizuală înainte de a ne putea  bucura de confort și de o vedere perfectă. 

Așadar, nu lăsați să treacă mai mult de 2 ani de la ultima vizită la optometrist.

Ai încredere. Vezi cu ochii tăi

Best Optic BlueBest Optic Red

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: