29
Vin, Mar

Sănătate

Viitoarea lege a vaccinării va avea și un capitol de sancțiuni. De exemplu, în cazul în care un copil moare pentru că părinții au decis să nu îl vaccineze, aceștia pot fi acuzați de rele tratamente aplicate minorului. Actul normativ este momentan în dezbatere publică în comisiile de sănătate din Parlament.

Proiectul Legii Vaccinării a fost publicat pe site-ul Ministerului Sănătății. Documentul prevede „sesizarea instituțiilor abilitate privind constatarea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinți sau reprezentanți legali, în cazul minorului care împlinește vârsta de 3 ani și nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei”. 

Brașovenii nu sunt de acord cu pedepsirea părinților care nu-și vaccinează copiii. Ministrul Sănătății, Florian Bodog, susține că noul act normativ va remedia și problema dozelor de vaccin lipsă de pe stoc. 

„Vaccinarea copilului constituie responsibilitatea părintelui pentru asigurarea stării de sănătate a copilului”, se mai arată proiectul de lege postat pe site-ul Ministerului Sănătății.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: