28
Joi, Mar

Sănătate

Vara vine cu multe bucurii, iar una dintre ele este că avem la dispoziţie multe fructe de sezon. Fructele de vară nu sunt doar delicioase, dar au şi multe beneficii pentru sănătatea ta. Consumul a 2-3 porţii de fructe zilnic este unul dintre cele mai bune moduri de a-ţi îmbunătăţi dieta şi starea generală de sănătate. Fie că le consumi ca atare, într-o salată de fructe, ori în preparate în smoothie-uri, sucuri sau chiar îngheţată home-made, fructele reprezintă desertul perfect pentru o siluetă de invidiat! 

1. Piersici

Piersicile sunt cele mai gustoase în lunile iunie şi iulie şi sunt perfecte pentru zilele calde de vară. O singură piersică este suficientă pentru a acoperi necesarul zilnic de vitamina C. Deşi sunt trei sferturi apă, acest fruct zemos conţine şi nu mai puţin de 10 vitamine, C, E si K şi alte 6 tipuri de vitamina B. Cu doar 60 de calorii, o piersică medie conţine mai mult de 20 de micronutrienţi, printre care se numără fibrele, vitaminele şi antioxidanţi, cu efect anti-cancerigen şi anti-inflamator. 

2. Mango

Mango conţine peste 20 de vitamine şi minerale cu o multitudine de beneficii pentru sănătate. Doar o porţie de mango oferă doza zilnică de vitamina C, care, întăreşte sistemul imunitar, menţine gingiile şi dinţii sănătoşi şi contribuie la stimularea producerii colagenului. Fructul de mango este o sursă excelentă de fibre, de ajutor pentru menţinerea unui nivel scăzut al glucozei şi pentru inducerea senzaţiei de saţietate.

3. Cireşe

Cireşele sunt unele dintre fructele cele mai sărace în calorii şi au un conţinut ridicat de apă. În acelaşi timp sunt bogate în nutrienţi, vitamine, minerale, care sunt esenţiale pentru o viaţă sănătoasă. Prezenţa antocianinei – care le dă culoarea roşie – le face nu doar frumoase, ci aduce şi beneficii pentru sănătate. Studiile sugerează că antocianinele pot fi de ajutor în reducerea durerii şi a inflamaţiilor.

4. Pepene galben

Şi pepenele galben este unul dintre fructele vedetă a sezonului, cu numeroase beneficii pentru organism, cel mai important fiind cel de hidratare. Bun pentru potolirea setei, hipocaloric şi foarte diuretic, pepenele galben ocupă un loc special în regimul alimentar al celor care ţin la siluetă. O porţie de pepene galben are doar 50 de calorii! 

5. Căpşuni

Deşi ai la dispoziţie căpşuni pe toată perioada anului, acestea sunt cele mai aromate în acest sezon. O porţie de căpşuni are mai multă vitamina C decât o portocală. Au gust inconfundabil şi puţine calorii. Aproximativ 150 de grame conţin doar 50 de calorii. Căpşunile sunt bogate în vitamine – C, E, B1, B2, B6, K, PP – şi au în compoziţie şi acid folic, fier, calciu, magneziu şi fibre, care ajută în procesul de digestie.

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: