20
Sâm, Apr

Sport

Brașovul redevine unul dintre cele mai importante centre din scrima românească. După două zile de concurs la Campionatele Naționale de Scrimă pentru copii, Brașovul a cucerit două medalii. Ana Maria Botezatu de la CSM Brașov este noua campioană națională la sabie la categoria de vârstă 12-13 ani, iar Luca Mărginean de la Corona Brașov a obținut medalia de bronz în proba de sabie la categoria de vârstă 8-9 ani.

Ana Maria Botezatu a cucerit medalia de aur la sabie la Campionatele Naționale de Scrimă ce se desfășoară în sala „Ana Pascu” din capitală.  La competiție au fost prezente 59 de sportive care au fost repartizate pe un tablou incomplet de 64. Sportiva legitimată la CSM Brașov și pregătită de Marius Gălățanu, a tras perfect și a reușit să câștige titlul național, după cinci ani în care a muncit din greu la fiecare antrenament. Ana Maria Botezatu a trecut de Teodora Moldovan de la Dinamo București cu 10-3, apoi a învins-o pe Anastasia Mihalcea de la Dinamo cu 10-0, iar în optimi a suclasat-o pe Miruna Burete de la CSA Steaua cu scorul de 10-2. A urmat asaltul din sferturi, unde Ana a dat piept cu Amalia Stan de la Unirea Iași. Sportiva de sub Tâmpa nu i-a dat nicio șansă adversarei sale care nu a reușit decât 4 tușe contra Anei, astfel că sabrera de la CSM Brașov era în semifinale și avea o medalie asigurată.

În penultimul act al competiției, Ana a avut în față o adversară foarte bine cotată, Alyssa Lobonțiu de la CS Riposta. Eleva lui Gălățanu a tras din nou perfect, s-a impus cu 10-6 și s-a claificat în finala Campionatului Național. A urmat asaltul decisiv pentru medalia de aur, unul dominat cu autoritate de Ana Maria Botezatu, care a câștigat în fața Denisei Șerban de la CSA Steaua cu scorul de 10-4.

În competiția rezervată băieților de 8-9 ani, Luca Mărginean de la Corona Brașov, sportiv pregătit de Lucian Goicea și Mircea Manciuc, a reușit să câștige medalia de bronz. „Având în vedere că în concurs au fost înscrişi aproape 50 de sportivi, e firesc să ne bucurăm că am reuşit să luăm medalie. Este adevărat, că avem o singură clasare pe podium, la această categorie, dar avem încredere că dacă toţi copii care au fost la naţionale, vor continua pregătirea şi îşi vor dori să facă performanţă, vom avea în timp mai multe medalii. Chiar dacă la această categorie ei sunt la început de carieră”, a spus Lucian Goicea, antrenor de sabie la clubul Corona.

 

În Sala „Ana Pascu” se vor desfăşura în zilele următoare şi întrecerile de spadă și floretă, la care Brașovul are mai mulți sportivi în competiţii.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: