28
Joi, Mar

Sursa Foto: ziare.com

Sport

Brașovul a fost unul dintre orașele care a fost reprezentat la nivel de seniori în liga națională de baschet masculin. Mai bine de 15 ani CSU Brașov a activat pe prima scenă a baschetului masculin din România. Din păcate, de șase ani, orașul de sub Tâmpa nu mai există practic în baschetul masculin. Oficialii de la CSU Brașov împreună cu cei de la Clubul Sportiv Școlar Brașovia își doresc să revitalizeze acest sport și pentru asta vor semna un parteneriat în urma căruia se va forma și o echipă de seniori sub Tâmpa. 

CSU Brașov și Clubul Sportiv Școlar Brașovia au demarat un proiect comun prin care vor să revitalizeze acest sport la Brașov. În acest sens, CSU Brașov și CSȘ Brașovia vor face o colaborare la nivel de juniori, atât la băieți cât și la fete.

„Am discutat cu Dan Calancea și cu Gabi Calancea și am hotărât să demarăm acest parteneriat. Vrem să revitalizăm baschetul, vrem să facem ceva pentru acest sport și cred că această colaborare este benefică pentru sportivii de la ambele cluburi. În acest fel, valorile se vor concentra și ne va fi mult mai ușor să obținem rezultate la competițiile naționale la care vom participa”, a declarat pentru brasovtv.com, Ioan Osztalos, directorul Clubului Sportiv Școlar Brașovia.    

În urma acestei colaborări se va înfința și o echipă de baschet masculin în liga I, care va juca sub numele de CSU Brașov. Această formație are ca obiectiv promovarea tinerilor baschetbaliști din Brașov, care nu au unde să evolueze în acest moment, după ce termină junioratul.

„În următoarele zile se va semna acest protocol între CSU Brașov și Brașovia. În acest moment mai sunt mici detalii de pus la punct. Voi fi coordonatorul acestui proiect și îmi doresc foarte mult să reușim să revitalizăm baschetul masculin din Brașov. Sunt deja șase ani în care Brașovul nu a mai avut reprezentantă pe prima scenă a baschetului masculin. Este păcat că un oraș ca Brașovul, cu mare tradiție în acest sport și care 16 ani consecutivi a fost prezent în elita baschetului românesc, să nu aibă o echipă competitivă. Ne propunem ca în doi-trei ani să promovăm în Liga Națională. Este o ambiție de-a mea de a reveni acolo unde cred că ne este locul”, ne-a declarat și antrenorul Dan Calancea, coordonatorul proiectului.

„Am jucat 15 ani de zile în liga națională pentru CSU Brașov și am avut rezultate foarte bune. Sper ca aceast proeict să reușească. Sunt foarte mulți copii care termină junioratul și se pierd, pentru că nu au unde să joace la nivel de seniori la Brașov. Prin înfințarea acestei echipe, ei vor avea șansa de a evolua acasă, în fața prietenilor și a familiilor. Silviu Both va fi antrenorul acestei echipe și am mare încredere că vom reuși să repunem orașul nostru pe harta baschetului masculin din România”, a declarat Ioan Osztalos, directorul Clubului Sportiv Școlar Brașovia.

În primul an, jucătorii care vor evolua pentru formația de seniori nu vor fi remunerați.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: