16
Mar, Apr

www.ziare.com

Social

      Bursa locurilor de muncă, ediția de toamnă, a scos la concurs peste 1.500 de joburi. Târgul, organizat de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov, a adunat sute de persoane aflate în căutarea unui nou loc de muncă. Din păcate până și autoritățile au recunoscut că se confruntă cu o adevărată problemă. Lipsa calificării s-a demonstrat, încă odată, că este un obstacol greu de trecut pentru cei fără un job.

     90 de agenți economici au fost prezenți la bursa locurilor de muncă, organizată de AJOFM. Aceștia au venit cu peste 1.500 de noi locuri de muncă. Joburile oferite de angajatori au fost pentru persoane cu studii superioare dar si pentru cei cu studii medii sau fără calificare. De altfel, lipsa calificării se pare că le dă multe bătăi de cap și autorităților care spun că este tot mai greu să găsești oameni bine pregătiți. ,, Nu au calificarea necesară. Acesta este rolul guvernului de a găsi măsuri pentru a putea integra aceste persoane pe piața muncii. Ca dovadă Ministerul Muncii împreună cu Ministerul Învățământului, vor da drumul din nou acelor școli duale, acele școli profesionale pentru că avem nevoie de oameni bine pregătiți ,, a declarat Prefectul Județului Brașov, Ciprian Băncilă. De asemenea directorul executiv al AJOFM Brașov, Liliana Dragomir, a declarat că ,, Locurile de muncă, care sunt oferite, sunt foarte multe, 90 de angajatori, iar în ceea ce privește oamenii sunt prea puțini pentru meseriile respective. Au apărut meserii noi, iar cei pe care îi avem în evidență sunt cu meserii vechi. Trebuie să ne gândim la recalificarea acestora, la pregătirea profesională pentru timpul de astăzi. ,,
 

      Organizatorii târgului de locuri de muncă spun că oferta este una variată și se adresează tuturor categoriilor de persoane. Au fost însă și persoane care nu au avut succes în găsirea unui job. Bursa locurilor de muncă a fost organizată de această dată la fosta casă de cultură a ROMAN SA. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: