19
Vin, Apr

Social

După îndelungi discuții, promisiuni, termene nerespectate și o legislație stufoasă trecută cu succes, consilierii locali au promis, astăzi, că de luni, 28 noiembrie, brașovenii branșați la sistemul centralizat de termoficare vor avea apă caldă și căldură.

UPDATE ORA 17:30

 

                Astăzi a avut loc ultima ședință de îndată a consilierilor locali brașoveni, în care s-a REALIZAT și ultimul pas în problema încălzirii centralizate. Consilierii au votat în unanimitate plata în avans a unor sume către furnizorul de gaz. Această procedură era necesară pentru reluarea furnizării de agent termic. ,, Cred că astăzi suntem în măsură să enunțăm și să ne asumăm faptul că de luni vom putea relua furnizarea cu apă caldă și agent termic. Pot exista excepții în anumite zone ale Brașovului, în care, din cauza avariilor, să fie întârzieri de câteva zile. Deci ne asumăm și anunțăm și lucrul acesta de la bun început. ,, a declarat Mihai Costel, viceprimar Municipiul Brașov.

     Pentru luna noiembrie, consiliul local, a aprobat plata în avans a unei sume de aproape 730 de mii de lei. Pentru luna decembrie suma este mult mai mare și se ridică la peste 2 milioane 700 de mii de lei.

     Promisiunea a fost făcută de viceprimarul Mihai Costel după ședința de îndată de astăzi a Consiliului Local Brașov. Ședința a fost programată pentru a se lămuri ultimele aspecte privind legalitatea și funcționalitatea noului serviciu de termoficare.

De câteva săptămâni bune, 7.600 de apartamente din municipiul Brașov nu sunt încălzite, iar apă caldă nu este încă din luna aprilie a acestui an. În total, peste 10.000 de brașoveni vor primi apă caldă și căldură de luni, asta numai dacă ceea ce au zis astăzi consilierii locali va fi respectat. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: