28
Joi, Mar

Mulți brașoveni au caloriferele reci

Social

 Aproape 300 de apartamente din municipiul Brașov încă nu au apă caldă și căldură. Adică circa 4% din totalul abonaților la sistemul centralizat de termoficare.

26 de asociații de proprietari nu sunt branșate la noul serviciu din cauza șefilor de asociații care refuză să semneze noile contracte.  

Oficial, în tot municipiul Brașov există aproape 7.500 de abonați la sistemul centralizat. 96% dintre aceștia au căldură, însă doar 81% au și apă caldă. Cele mai mari probleme cu lipsa agentului termic sunt pe străzile Soarelui, Avram Iancu și Traian. Probleme sunt, însă, și pe Calea București. Autoritățile promit să remedieze deficiențele în câteva zile. 

Autoritățile locale speră ca anul viitor să semneze și contractul de finanțare prin programul de cooperare elvețiano-român, în urma căruia municipalitatea va primi 4,3 milioane de franci elvețieni nerambursabili prin care va moderniza sistemul de termoficare din cartierul Tractorul. Noul Serviciu Public Local de Termoficare are 34 de angajați, iar organigrama prevede 71 de posturi. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: