29
Vin, Mar

Arad City Guide

Social

                Proprietarii unor imobile istorice ar putea plăti în rate reabilitarea faţadelor caselor. Municipalitatea va începe în acest an aplicarea legii clădirilor considerate pericol  public. Deocamdată se va face o inventariere a imobilelor aflate în această situație, iar după ce proprietarii vor fi notificați de Primărie, se va căuta o formă de finanțare a pentru lucrările de reabilitare.

     Primăria Brașov va începe în curând proiectul de reabilitare a clădirilor monument istoric. Legea le impune autorităților să găsească soluții pentru rezolvarea acestei probleme. „Direcția Arhitect Șef a prevăzut în bugetul municipalității, bani pentru demararea unui studiu de inventariere clădirilor avariate din Brașov. Sunt foarte multe clădiri în oraș, iar acest studiu se va desfășura etapizat. Acest lucru se va stabili în comisia de arhitectură și bineînțeles că, după acest pas se vor face notificări ale proprietarilor. În cazul în care aceștia nu pot face aceste lucrări, există posibilitatea să le execute municipalitatea, urmând să recuperăm cheltuielile ’’ a declarat viceprimarul Municipiului Brașov, Laszlo Barabas.

     Potrivit legii, finanţarea proiectării şi executării lucrărilor de intervenţie se asigură, pe cheltuiala proprie, de către deţinătorii clădirilor, dar sunt prevăzute şi excepţii. Astfel, primăriile pot prelua o cota parte din costul lucrărilor sau chiar integral valoarea acestora dacă deţinătorii spaţiilor se află în imposibilitatea de a plăti. Pentru a beneficia de această facilitate, proprietarii trebuie să depună la primărie o cerere, iar preluarea cheltuielilor de către autorităţile locale va fi considerată o formă de protecţie socială. Eligibile sunt persoanele care fac dovada că realizează venituri medii nete lunare pe membru de familie sub câştigul salarial mediu net lunar pe economie. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: