28
Joi, Mar

Brasov TV

Social

               Taximetriștii brașoveni trebuie să își schimbe mașinile dacă vor să obțină anul viitor noile autorizații. Mașinile mai vechi de 10 ani vor trebui scoase din circulație până la sfârșitul lui 2018.

               La nivelul municipiului Brașov sunt autorizate 1.400 de taximetre, însă multe dintre ele nu respectă o condiție de bază pentru a putea fi reautorizate: vechimea. Autorizațiile vor fi eliberate doar pentru mașinile fabricate după anul 2008. „Având în vedere că anul viitor expiră autorizațiile de taximetrie, pentru a le putea prelungi, una dintre condiții este aceea ca mașinile să nu fie mai vechi de 10 ani.” a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.



                Potrivit evidențelor serviciului de specialitate din Primăria Brașov, cel mai vechi taximetru aflat în trafic este fabricat în 2003, 21 de mașini sunt din 2004, 45 din 2005, 82 din 2006 și 173 din 2007. Taximetriștii brașoveni se plâng însă că nu au bani pentru schimbarea autoturismelor. 184 dintre mașinile mai vechi de 10 ani sunt deținute de persoane juridice și întreprinderi familiale, iar 138 de persoane fizice autorizate. Procedura de schimbare a autorizației va începe în luna iunie 2018, iar toate autorizațiile vor trebui să fie reînnoite până la sfârșitul anului viitor.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: