20
Sâm, Apr

Social

Multe locuri de muncă și prea puțini angajați. Sunt pretențioși brașovenii sau oferta de job-uri nu este una potrivită profilului lor? Care sunt cauzele și de ce nu  reușesc să își găsească un loc de muncă stabil  aflăm din materialul următor. 

La ultima Bursă a Locurilor de Muncă din peste 500 de participanți doar 34 au reușit să se angajeze. Oferta de muncă a fost una generoasă, aproape  2.200 de locuri de muncă. Nici măcar jumătate dintre acestea nu au fost ocupate. Una dintre cauze ar fi aceea că se caută persoane specializate în diverse meserii, iar acestea sunt tot mai greu de găsit. 

 

„Piața forței de muncă din Brașov este amplă, este mai mult pe ceea ce înseamnă partea tehnică, partea de construcții de mașini, pe servicii. Din evidențele noastre 97% din persoanele înregistrate, sunt persoane care nu au studii medii, 2 % sunt persoane cu studii medii și 1% persoane cu studii superioare ”, a precizat Liliana Dragomir, director executiv AJOFM Brașov 

"Orașele mari s-au industrializat puternic. Cei care nu sunt angajați în muncă la acest moment au pretenții care exced de multe ori posibilitățile angajatorului.", ne-a declarat Ciprian Vișan, președinte Asociația Oamenilor de Afaceri "PRO INVEST" 

 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: