19
Vin, Apr

Economic

La prima vedere, pare destul de dificil sa porti o conversatie pe seama motoarelor electrice, asta mai ales daca nu lucrezi cu ele, nu faci parte din aceasta domeniu de activitate.

Totusi, motoarele electrice fac parte din viata noastra, sunt echipamente industriale ce contribuie la functionarea tuturor aparatelor si constructiilor din jurul nostru prin actionare electrica.

In cele ce urmeaza iti voi prezenta cateva informatii cheie, usor de retinut despre motoarele electrice. Nu trebuie sa fii un expert in ale motoarelor electrice pentru a intelege ce iti voi spune in randurile de mai jos.

Ce sunt motoarele electrice

Definitia motoarelor electrice, cunoscute si sub denumirea de electromotoare, este una simpla –-dispozitive electromecanice ce transforma energia electrica in energie mecanica. Probabil te intrebi care este rolul acestei transformari. Ei bine, pentru ca actionarea electrica sa fie posibila, aceasta transformare este absolut necesara.

Prin principala lor modalitate de functionare si anume actionarea electrica, motoarele electrice pot fi folosite pentru dispozitive electronice precum imprimanta. Bineinteles, motoarele electrice au puteri diferite, iar asta inseamna ca actionarea electrica poate avea loc si atunci cand vine vorba de pompe, macarale si chiar locomotive, acestea fiind aplicatii cu puteri foarte mari.

Care sunt elementele componente ale unui motor electric

Dupa ce am lamurit aspectele ce tin de ce inseamna motor electric si cum functioneaza, este cazul sa vorbim putin si despre componentele sale. Sa stii ca un motor electric, indiferent de tipul sau, pentru ca vei vedea ca exista o multime de tipuri, este construit din doua parti esentiale: stator si rotor. Le vom descrie pe rand.

Statorul

Statorul este ca un scut de protectie in mare parte pentru motorul electric. Mai exact, statorul reprezinta partea fixa a acestuia, situata de obicei in exterior, ce cuprinde bornele de alimentare, carcasa, armatura feromagnetica statorica si infasurarea statorica.

Rotorul

Rotorul este partea mobila aflata in interiorul motorului. Acesta este format dintr-un ax si o armatura rotorica ce sustine infasurare rotorica.

Exista o parte a motoarelor electrice ce se numeste intrefier si reprezinta portiunea de aer dintre rotor si stator.

Ne-ar lua o vesnicie sa vorbim despre fiecare tip de motor in parte, insa eu am o idee mai buna. Bmes ofera motoare electrice trifazate cu flansa sau cu talpi pe care le gasesti in cadrul site-ului oficial bmes.ro. Motoarele electrice trifazate sunt cele mai raspandite motoare electrice, deci e important sa detii cateva informatii cheie si despre acestea.

Fie ca doresti doar sa te documentezi sau iti doresti o colaborare cu cei de la Bmes, acceseaza site-ul oficial. Gasesti acolo o multime de informatii utile, interesante, atat despre motoarele trifazate cu flansa sau cu talpi, cat si despre celelalte tipuri.

Totodata, in cazul in care, dupa cum am spus, ai nevoie de un motor electric, de o colaborare cu cei de la Bmes, le poti solicita oferta direct in cadrul site-ului. Ei sunt disponibili oricand si sa te ajute cu suport si cele mai bune sfaturi in conturarea deciziilor


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: