18
Joi, Apr

Sport

Corona Wolves Brașov și Sport Club Miercurea Ciuc au oferit un nou spectacol de calitate pe gheața patinoarului olimpic din Brașov. Derby-ul hocheiului românesc a adunat foarte mulți fani în tribune, iar la final fericiți au fost brașovenii. „Lupii” s-au impus cu scorul de 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) și au câștigat practic șase puncte importante, trei în campionatul intern și trei în Liga Mol.

Ciucanii cu Tom McCarthy pe banca tehnică, un fost jucător cu peste 460 de meciuri jucate în NHL pentru Minnesota North Stars și Boston Bruins, au deschis scorul în minutul șase la partidei prin Zsombor Molnar. Brașovenii au dominat prima treime și au reușit să restabilească egalitatea prin Richard Filip în minutul 12 al confruntării. În partea secundă, oaspeții au fost cei care au trecut în avantaj după golul lui Ervin Moldovan. „Lupii” nu s-au pierdut, au continuat să atace și după ce Klempa a lovit bara, Istvan Naghy a marcat un gol norocos din pasa lui Richard Filip. Astfel cu 20 de minute înainte de finalul jocului tabela arăta egalitate perfectă, scor 2-2. McDonald și compania au început ultima treime în superioritate numerică și au reușit să treacă pentru prima dată în avantaj. MVP-ul partidei, Richard Filip a pasat perfect pentru Tivadar Petres care l-a executat pe goalkeeper-ul Otto Onodi. Trupa lui Lacroix și-a mai creeat câteva oportunități de a înscrie dar nu a reușit să găsească drumul spre gol. McDonald a stabilit scorul final, după ce a marcat în poarta goală cu doar câteva secunde înainte de finalul jocului. S-a terminat 4-2 pentru brașoveni iar duminică cele două formații se vor întâlni din nou, de această dată pe terenul ciucanilor.

.„Trebuie să mărturisesc că am rămas plăcut surprins de superb arenă din Brașov și de fanii acestei echipe, care au arătat că știu foarte mult hochei și și-au încurajat superb favoriții. Am muncit din greu și ne-am dorit o victorie, însă nu am avut noroc. A fost un meci bun și cred că în această seară am făcut o bună propagandă hocheiului”, a declarat tehnicianul ciucanilor, Tom McCarthy.

„A fost un meci interesant, un derby și am făcut un spectacol frumos pentru spectatorii care au fost astăzi în patinoar. Atmosfera a fost extraordinară și mă bucur că am putut câștiga. Ne-am creeat foarte multe oportunități de a înscrie, am patina foarte bine, am pasat bine, am tras mult la poartă și în power-play ne-am descurcat mult mai bine decât până acum. Important este însă că am câștigat cele șase puncte, pentru că acest meci a contat atât pentru întrecerea internă cât și pentru Liga Mol”, a spus și tehnicianul „lupilor”, Martin Lacroix.

În acest moment Corona Wolves Brașov este pe prima poziție a clasamentului în Liga Națională cu 32 de puncte adunate din 12 jocuri. „Lupii” sunt pe trei în Liga Mol cu 29 de puncte din 16 jocuri disputate. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: