29
Vin, Mar

BrasovTV.com

Sport

Noul antrenor al Coronei, Costică Buceschi a fost prezentat oficial în cadrul unei conferințe de presă. Tehnicianul brașovean a vorbit despre proiectele pe care le are cu formația de sub Tâmpa și își dorește să ducă această echipă acolo unde îi este locul, în fruntea ierarhiei din liga națională. Buceschi a semnat o înțelegere valabilă pentru următorii doi ani. 

După un sezon dezamăgitor, oficialii formației Corona Brașov au schimbat totul la echipa de sub Tâmpa. Mai marii clubului brașovean l-au numit în funcția de antrenor principal pe Costică Buceschi, cel care în sezonul recent încheiat a terminat campionatul pe poziția secundă cu Dunărea Brăila.

„Începem un nou capitol și un nou proiect la Corona. Sezonul trecut nu a fost așa cum ne-am dorit și acum am făcut o echipă care în doi ani să se poată bate pentru titlul de campioană în România. Avem o formație foarte bună, cu jucătoare de mare valoare și ne dorim să avem câte două jucătoare de mare valoare pe fiecare post. Am adus un antrenor care și-a demonstrat valoarea și la Baia Mare și la Brăila și la echipa națională”, a declarat președintele celor de la Corona Brașov, Liviu Dragomir

„Brașovul m-a atras foarte mult. Au mai fost discuții cu cei de la Corona dar nu s-au materializat. Mă bucur că am ales să vin la Brașov și sunt convins că împreună cu cei din conducere și cu această echipă vom face lucruri extraordinare. Îmi doresc ca peste ceva timp să putem să le punem cât mai multe probleme celor de la CSM București. Avem nevoie de răbdare, de timp și de multă muncă”, a declarat noul antrenor al Coronei, Costică Buceschi.

Oficialii formației brașovene i-au creeat lui Buceschi toate condițiile și i-au făcut un lot competititv. Astfel sub Tâmpa vor ajunge în această vară extrema Andreea Chiricuță, centrul Eliza Buceschi, interii Bianca Tiron și Teodora Bloj și pivoții Timea Tătar și Cyntia Tomescu. Pe lângă acestea mai marii de la Corona negociază și cu vedetea formației dn Bistrița, Oana Chirilă. Și banca tehnică va fi întărită cu un antrenor secund și cu un preparator fizic. Din acest sezon se va renunța și la proiectul „handbal 100% românesc”, astfel că sub Tâmpa ar putea ajunge și două jucătoare din străinătate, un portar și un inter dreapta.  În altă ordinde de idei, la Corona va avea și o echipă în Divizia A, iar acolo vor evolua în principal handbalistele de la echipa de junioare I a clubului brașovean, formație care este vicecampioană națională la această categorie de vârstă. Antrenorul acestei formații va fi cel care va fi și secundul lui Buceschi la echipa mare. Corona s-a întărit și la nivelul conducerii acolo unde a fost cooptat ca director sportiv, fostul manager de la Universitatea Cluj, Cosmin Sălăjan

Mai marii de la Corona vor să joace și în cupele europene și în acest sens au făcut o cerere către Federația Europeană de Handbal pentru a obține un wild-card pentru a juca în Cupa EHF.

Corona se va despărți în această vară de Denisa Dedu care a semnat cu o formație din Ungaria, Adriana Ţăcălie handbalistă care va juca în Franţa, Nicoleta Dincă, Anişoara Marcu, Oana Bondar, Mihaela Tivadar, Andreea Pricopi şi Mihaela Briscan. 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: