19
Vin, Apr

Grigore Niculescu, noul manager al Filarmonicii Brașov

Cultura

De câteva zile, Filarmonica Brașov are un nou manager, în persoana maestrului Anton Grigore Niculescu. Este primul director desemnat prin concurs, din ultimii șapte ani.

Acesta vrea să ducă orchestra Filarmonici pe marile scene ale lumii, la Milano, Berlin și Moscova. Anton Grigore Niculescu a câștigat concursul cu media generală de 8,55. Va organiza un prim turneu al Filarmonicii în luna noiembrie, în Japonia. Își propune să ducă orchestra brașoveană, în premieră, la Ateneul Român și Festivalul George Enescu. 

Născut la Brașov, maestrul Anton Grigore Niculescu, a absolvit Conservatorul din Bucureşti cu nota 10. A fost prim-violoncelist al Teatrului „Scala” din Milano şi al „Teatro Comunale” din Florenţa iar din 1997 este Membru de Onoare al Academiei Filarmonice din Bologna.

După numirea în funcție prin concurs a unor manageri la Teatrul Dramatic și Filarmonică, Primăria vrea să stabilească un director și la Opera Brașov. Singura instituție de cultură din Brașov care avea un director definitiv, numit în urma unui concurs, era Teatrul Arlechino. 

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: