28
Joi, Mar

sursă foto: zi-de-zi.ro

Nicio Categorie

 AVEȚI GRIJĂ LA SERVICIILE OFERITE DE MEȘTERII DE OCAZIE!

 “În ultima perioadă, infractorii apelează la diverse scenarii pentru a intra în posesia unor sume de bani prin comiterea unor înșelăciuni, pretinzând că execută lucrări de reparație/montaj țiglă, jgheaburi sau burlane la prețuri promoționale.

Aceștia se deplasează cu mașini inscripționate cu sigla unor firme renumite în domeniul construcțiilor/reparațiilor, și susțin că se află în parteneriat cu firma respectivă, oferind servicii de calitate sub prețul pieței.

Inițial, victimele sunt tentate cu un contract în care nu este trecut prețul manoperei și nici lista cantităților. Contractul se încheie de cele mai multe ori de mână, lucrările sunt demarate, dar după terminarea lucrării, la calculul final, victimele au o surpriză, întrucât  suma finală solicitată este mult mai mare decât cea stabilită inițial.

De cele mai multe ori, în cazul în care nu primesc integral banii solicitați, aceștia recurg la amenințări, până când victimele cedează.

 În condițiile în care  pretinsele ”firme” care execută lucrările de montaj/reparație  nu sunt înregistrate oficial, angajații nu lucrează în baza unor contracte de muncă și nu sunt respectate normel minime legale, investigația polițiștilor, după sesizare, este mult îngreunată, de aceea cetățenii trebuie să manifeste atenție sporită la serviciile cui apelează.

Pentru a evita victimizarea, Poliția Brașov vă recomandă să acordați atenție următoarelor aspecte :

- Evitați contractarea lucrărilor de reparație/montaj la locuință  în urma unor anunțuri promoționale primite prin poștă care susțin că oferă servicii de calitate prin intermediul unei ”echipe profesionale” ;

- În cazul în care doriți să demarați lucrări de reparații/montaj la locuință, alegeți să contractați serviciile unei firme specializate, cu sediu social, prin încheierea unui contract care să conțină toate detaliile privind sumele implicate în execuția acesteia (preț materiale, manoperă, cantitate, etc) ;

- Nu dați detalii despre sumele de bani pe care le dețineți în locuință sau despre lucrările pe care intenționați să le efectuați unor persoane necunoscute ;

În cazul în care ați devenit victima unei înșelăciuni comisă prin intermediul acestui mod de operare, anunțați cea mai apropiată unitate de poliție sau sunați la 112 și furnizați toate detaliile necesare anchetatorilor (rețineți cât mai multe semnalmente ale autorilor, cât și ale mijloacelor de transport folosite)”, se arată într-un comunicat trimis de I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: