19
Vin, Apr

sursă foto: ro.wikipedia.org

Nicio Categorie

„Sânge vienez”, celebra operetă a lui Johann Strauss, avanpremieră la Opera Brașov.

Sâmbătă, 26 septembrie 2020, de la ora 18.00, în Curtea Operei Brașov, vă invităm la avanpremiera spectacolului cu opereta „Sânge vienez” de Johann Strauss – fiul, într-o versiune adaptată, în care vă vom oferi cele mai reprezentative momente.

Libretul a fost scris de Victor Léon și Leo Stein. Premiera a avut loc pe 26 octombrie 1899, la Carltheater din Viena, însă Johann Strauss nu mai era în viață ca să vadă și această ultimă capodoperă a sa. Atât de ridicată a fost popularitatea valsului „Sânge vienez” op. 354, încât a fost ales ca titlu al acestei lucrări muzicale. Opereta prilejuiește întâlnirea cu atmosfera vieneză de la sfârșitul secolului al XIX-lea. „Am păstrat firul poveștii și am căutat să realizez un echilibru între momentele lirice și cele de umor, specifice într-o operetă; dar, mai ales, m-am axat pe conturarea personajelor principale, încercând să creez tipologii diverse, caractere plăcute și momente spumoase, în spiritul partiturii scrise de Johann Strauss. Am căutat, împreună cu scenografa Rodica Garștea, să realizăm un ambient rafinat pe care muzica îl impune. Așteptăm cu nerăbdare să putem prezenta publicului varianta integrală a operetei, care va mai conține câteva surprize, momente ample de balet și cor. Noutatea pregătirii acestui spectacol o reprezintă faptul că repetițiile au fost foarte plăcute deoarece, profitând de vremea minunată, le-am desfășurat pe scena din Grădina de vară a Operei, ceea ce a dat un aer cu totul deosebit momentelor noastre de lucru”, afirmă Anda Tabacaru, regizoarea acestui spectacol.

 

În distribuție:

Gabriella - Valentina Mărgăraș

Franzi - Maria Catrina

Peppi - Corina Klein

Rosa - Ibolya Kosa

Eduard - Liviu Iftene

Josef - Cristian Dicu

Vercingetorix – Lorand Cristian

Kagler - Ștefan Schuller

Contele Bitovsky - Dan Ionescu

Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică a spectacolului este semnată de Anda Tabacaru. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Mișcarea scenică: Anca Branea. Asistenți regie: Silvia Papadopoulos și Nicoleta Chirilă. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Preț bilete: 20 lei

Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de eveniment (la spectacolele pentru copii – cu o oră înainte), la sediul Operei Brașov, str. Bisericii Române nr. 51. Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

La evenimentele ce se vor desfășura în curtea instituției noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Scaunele vor fi așezate la distanța minimă prevăzută de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele se reprogramează!, se arată într-un comunicat trimis de Opera Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: