18
Joi, Apr

Foto: Arhivă

Extern

Android 8.0, Android O, sau oficial Android Oreo, este noua versiune a sistemului de operare prezent pe majoritatea dispozitivelor de pe piață. Acesta aduce câteva îmbunătățiri necesare, dar și câteva modificări de interfață care vor face navigarea mai simplă.

Odată cu eclipsa totală de soare, care a putut fi admirată luni de pe continentul american, și-a făcut apariția, oficial, noua versiune de Android. Aceasta se numește Oreo și este a doua colaborare dintre gigantul Google și un brand cunoscut de dulciuri (prima s-a petrecut în cazul Android 4 Kit Kat).

Android Oreo este descris ca fiind cel mai rapid, puternic și util android de până acum. Versiunea 8.0 a sistemului de operare aduce îmbunătățiri legate de gestionarea aplicațiilor ce lucrează pe fundal, o încărcare mai rapidă a sistemului de operare, o redare mai bună prin sursele audio de tip bluetooth, un sistem de notificări îmbunătățit, precum și un mod picture-in-picture mai complex.
 

Meniul de setări a suferit modificări, pentru o organizare mai bună și au fost adăugate pictograme noi care se adaptează la conținut.

Android Oreo a început deja să sosească pe terminalele celor înscriși în programul de testare beta, iar mai apoi va fi implementat pe dispozitivele deținute de Google: Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 6P, Nexus 5X și Nexus Player.

 

Noua versiune de android va fi disponibilă și pentru restul utilizatorilor pe măsură ce fiecare producător de dispozitive compatibile va adapta Android Oreo pentru produsele proprii. Totuși, pentru cei nerăbdători vor fi disponibile în curând imagini ROM oficiale pe site-ul Google Developers.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: