28
Joi, Mar

Sănătate

Consiliul Județean Brașov și Primăria Brașov au identificat suprafața de teren pe care s-ar putea construi noul spital regional. Acesta ar putea fi ridicat pe o suprafață totală de 18 hectare, în zona Institutului Cartofului. Șapte hectare sunt deja în proprietatea municipiului Brașov.

Celelalte 11 hectare sunt în proprietatea și administrarea Institutului Cartofului. Consiliul Județean și Prefectura Brașov au depus o adresă la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice încă din luna august, prin care solicitau aprobarea unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului pentru transferul acestui teren în proprietatea și administrarea autorităților locale.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunțat că a depus și el la Senat un proiect de lege în acest sens.

Fără răspuns de la Guvern

Nu am primit niciun răspuns la solicitarea din august, motiv pentru care am revenit cu alt demers în luna octombrie. Tot fără niciun răspuns până în prezent. În consecință, am mers personal la ministrul Dezvoltării Regionale, Vasile Dâncu și mi-a spus că va promova această ordonanță. Ne dorim să grăbim rezolvarea situației juridice a terenului pentru că avem mare nevoie de un nou spital în Brașov”, a menționat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Potrivit acestuia, noul spital ar trebui să aibă peste 1.000 de paturi, iar valoarea investiției ar putea depăși 150 de milioane de euro. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: