20
Sâm, Apr

Sănătate

În doar o săptămână, variațiile meteo au oscilat , iar această schimbare bruscă ne-a luat prin surprindere nu doar din punct de vedere vestimentar dar şi imunitatea organismului a avut un şoc.

Cei mai afectaţi de aceste oscilaţii ale temperaturii sunt, în special, persoanele cu probleme cardiace, pacienţii cu afecţiuni respiratorii, dar şi depresivii. Un corp şi o minte sănătoase suportă mai uşor întâlnirea cu viruşii sau trecerea bruscă de la căldură la  frig, însă vulnerabilităţile fizice sau psihice pot accentua anumite afecţiuni.

Cardiacii şi meteosensibilii, atenţie sporită!

Persoanele care se ştiu cu probleme cardiace, indiferent de natura lor, se pot confrunta, în această perioadă de răcire bruscă a vremii, cu oscilaţii ale tensiunii arteriale şi ale pulsului. Pe cealaltă parte, meteosensibilii ar putea suferi un dezechilibru psihic în această perioadă.

 

Aliaţii sănătăţii noastre în această perioadă

Dovleacul reprezintă o sursă importantă de betacaroten

Murăturile (în saramură, nu în oţet) sunt foarte sănătoase şi conţin o cantitate importantă de probiotice

Citricele (portocale, lămâi, grapefrut, mandarine, pomelo) conţin o cantitate mare de vitamina C, antioxidanţi, o mulţime de nutrienţi cu proprietăţi anticancerigene, care întăresc sistemul imunitar.

Bananele sunt bogate în magneziu şi potasiu, minerale esenţiale pentru îndepărtarea stărilor depresive sau anxioase.

Cerealele integrale sunt bogate în magneziu, fibre, triptofan  au capacitatea de a restabili nivelul de serotonină din organism, ameliorând astfel depresia.

Spanacul  întăreşte sistemul imunitar, făcându-ne mai puternici la întâlnirea cu viruşii.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: