20
Sâm, Apr

Trip Fitness

Sănătate

     Doar 45 de minute de exerciții fizice efectuate pe săptămână îmbunătățesc funcțiile creierului persoanelor trecute de 50 de ani,

arată un nou studiu citat de BBC și The Telegraph.

       O analiză a zeci de cercetări efectuate anterior a condus la concluzia că până și o singură sesiune de activitate aerobică și de rezistență este de ajuns pentru a spori vigilența, viteza de luare a deciziilor și capacitate de memorare.

       Oamenii de știință au bănuit de mult timp că exercițiile fizice încetinesc declinul cognitiv care se petrece în mod natural pe măsură ce oamenii trec de vârsta mijlocie, însă noua analiză este prima de acest gen care demonstrează că activitatea sportivă îmbunătățește puterea creierului.

       Publicată în ''British Journal of Sports Medicine'', analiza este totodată prima care identifică rolul-cheie pe care îl joacă exercițiile de rezistență, precum ridicarea greutăților sau cele de întărire a trunchiului, pentru îmbunătățirea funcțiilor creierului.

       Noua analiză evaluează de asemenea beneficiile exercițiilor fizice care combină elementele aerobice cu cele de rezistență, precum antrenamentele în circuit, tai chi și yoga. Toate acestea s-au dovedit benefice pentru funcțiile cognitive, în special în ceea ce privește creșterea capacității de a procesa rapid informațiile și de a lua decizii orientate către realizarea scopurilor, sporirea vigilenței și obținerea celor mai bune rezultate de pe urma memoriei de lungă și scurtă durată.

 SURSA: stiri.tvr.ro

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: