28
Joi, Mar

Sănătate

Rolul cel mai important al unui consult, este acela de a vă fi oferite servicii de îngrijire primară a ochilor, cu adresabilitate la sănătatea oculară dar și la funcționarea corectă a vederii.

Aceasta include efectuarea de teste, evaluări și diagnosticare, având ca scop oferirea de soluții potrivite vederii și nu numai. Ce este de fapt o lentilă de contact? Este o lentilă subțire, curbată, care se așează în filmul lacrimal care acoperă suprafața ochiului, în fața corneei.

Lentila este de obicei transparentă, dar de cele mai multe ori are o nuanță discretă de bleu, pentru a o face mai ușor de manevrat. Lentilele de contact de astăzi sunt fie dure, fie moi. Majoritatea purtătorilor optează pentru lentilele moi, deoarece ele sunt mai comfortabile și mai ușor de întreținut.

 Lentilele de contact sunt dispozitive medicale care au contact direct cu ochiul și prin urmare, ele trebuie adaptate cu rigurozitate pentru a nu a avea impact asupra sănătății oculare. Prescripția de lentile de contact poate fi determinată doar prin observarea îndeaproape a lentilei aplicate și prin vizitele ulterioare cerute de către prescriptor.

Înainte de a fi adaptată lentila de contact, este necesar un consult complet. Această examinare este extrem de importantă pentru a ne asigura de faptul că ochii sunt sănătoși, și pentru a elimina eventualele probleme care ar putea exclude posibilitatea purtării lentilelor de contact.

Astfel, identificăm lentila de contact potrivită unei vederi și a unui confort optim. În acest sens, există o varietate de tipuri, materiale, dimensiuni sau culori. Pentru a ne asigura că lentila de contact se așează perfect pe ochiul pacientului și că oferă un comfort vizual optim, este posibil ca timpul petrecut în cabinet să fie mai îndelung comparativ cu simpla prescripție pentru ochelari. Deși la majoritatea pacienților este nevoie de o singură investigație, sunt cazuri în care este posibil să fiți rechemat la cabinet.

Este necesar ca purtătorii de lentile de contact să conștientizeze faptul că este necesar ca cel puțin o dată pe an, să se prezinte la control. În urma controlului ne asigurăm de faptul că ochii sunt sănătoși, că nu au apărut urme ale purtării necorespunzătoare, dar și de faptul că tipul de lentile recomandat sunt în continuare cele potrivite.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: