18
Joi, Apr

sursa foto: republikanews.ro

Eveniment

Captură importantă a polițiștilor rutieri din județul Prahova! Fiul consilierului juridic al Primăriei Săcele și fost șef al B.C.C.O. Brașov, Robert-Mihai Florescu, este cercetat penal sub acuzația de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere.

Inițial, tânărul a fost depistat de polițiștii prahoveni, cu ajutorul aparatului radar, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză peste limita admisă, în localitatea prahoveană Potigrafu. Oprit de brigada rutieră pentru luarea măsurilor legale, polițiștii din județul învecinat cu Brașovul i-au solicitat tânărului, de 22 de ani, documentele pentru verificări. Din cauză că nu a prezentat permisul de conducere pentru control, echipajul a făcut verificări în baza de date a Ministerului Afacerilor Interne. Polițiștii au constatat că fiul consilierului juridic al Primăriei Săcele și fost șef al Brigăzii de Combaterea Criminalității Organizate din Brașov, Robert-Mihai Florescu, nu are permis de conducere. Drept urmare, pe numele tânărului a fost deschis, cu respectarea prezumției de nevinovăție, dosar de cercetare penală.

Potrivit Art. 335 din Codul Penal, ,,conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul (…) de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Cine este tatăl lui Robert-Mihai Florescu?

Tatăl inculpatului, în prezent consilier juridic al Primăriei Săcele, a deținut și funcția de șef al B.C.C.O. Brașov. El a fost împuternicit, în octombrie 2013, la conducerea B.C.C.O. Alba Iulia, în locul lui Traian Berbeceanu. Acesta din urmă a fost arestat, judecat și achitat în urma unui proces care a reținut, luni în șir, atenția opiniei publice.

,,La 22 de ani, (n.r. Gabriel Florescu) s-a încadrat ca locotenent la Secţia 10 Miliție din Bucureşti, pe domeniul economic. După un timp fost mutat la altă secţie, la pază şi ordine. Revoluţia l-a prins tot la Ordine Publică, la Miliţia Capitalei, după care a fost promovat la Direcţia Economică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, de unde a fost din nou mutat la Sectorul 3 Judiciar, iar apoi la Biroul Economic de la Secţia 13.

Gabriel Florescu a renunţat o vreme la munca de poliţist. Timp de un an a fost director la o firmă. Apoi, timp de opt luni, a fost juristconsult la Ambasada Iranului.

În anul 2000 s-a întors la Secţia Numărul 15 de Poliție din Capitală, tot la ,,Economic”, iar apoi s-a mutat la ,,Crimă Organizată” de unde a fost transferat la Serviciul Antidrog din cadrul Direcţiei Antidrog a Direcţiei Generale de Combatere a Criminalităţii Organizate a I.G.P.R.

Acum opt ani (n.r. 2005) , în urma unui concurs, poliţistul a ocupat funcţia de şef al Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Braşov. Este căsătorit și are un copil”, potrivit alba24.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: