19
Vin, Apr

Sursa foto: goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Un studiu realizat de London Block Exchange relevă că una din opt femei intenționează să investească în criptomonede în perioada următoare.

Aproape 13% față de anul trecut, când doar 6% și-au exprimat această intenție.

În categoria de vârstă a ”millenials”, generația născută în anii 80, procentul crește până la una din 5, iar numărul femeilor implicate pe piață s-a dublat în ultimele 6 luni. ”Există concepția greșită că piața cripto este o piață a bărbaților, însă am avut sute de femei care s-au înregistrat pe platforma noastră în ultimele luni, iar unele dintre cele mai de succes personalități din această industrie sunt femei”, a declarat Agnes de Roeyer, analist în cadrul London Block Exchange.

De altfel, în cadrul conferinței BlockShow Europe, trei lideri din industria blockchain au fost premiați. Co-fondatorul proiectului The Health Information Traceability, Dr. Quy Vo-Reinhard, Gina Contrino, dezvoltator în cadrul proiectului Lisk și Manon Burgel, director executiv al B2Expand.

Implicarea femeilor pe piața cripto

La nivel mondial, femeile reprezintă aproximativ 5% dintre participanții la piața cripto, conform studiilor realizate de analiștii de piață, însă multe dintre ele ocupă poziții importante: Elizabeth Stark, de exemplu, este co-fondator al Lightning Labs, Meltem Demirors este membru fondator și director al Digital Currency Group, Rhian Lewis este fondatoarea asociației Women in Bitcoin din Londra și a contribuit la dezvoltarea platformei Count My Crypto, Kelsey Cole este co-fondatoarea companiei de blockchain digital advertising Adbank, iar Amber Baldet a ocupat până acum câteva săptămâni rolul de inițiator și manager al platformei blockchain Quorum a companiei JPMorgan Chase iar în prezent își lansează propriul proiect.

Co-fondatorul și directorul Fundației Social Alpha, Nadia Zhang, care derulează campanii de educație în domeniul blockchain și manageriază o platformă dedicată comunităților care doresc să dezvolte asftel de proiecte, a declarat ca implicarea femeilor pe piața cripto este in crestere: ”Sunt sigură că numărul de lideri-femei din domeniul cripto se va dubla în următoarele șase luni”.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: