28
Joi, Mar

Foto: www.goanadupabitcoin.ro

Economic

,,Site-ul Bitcoin.org și-a refăcut aspectul, eliminând în același timp referințele și linkurile de pe pagina dedicată exchange-urilor către parteneri majori precum BitPay, Coinbase și Binance.

Echipa care gestionează site-ul și-a exprimat în trecut opoziția vehementă în ce privește adoptarea Segwit2x, acuzând cele 51 de companii care suportă acest upgrade că acționează împotriva principiilor de descentralizare pe care se bazează rețeaua.

Într-o discuție pe Github deschisă în octomebrie anul trecut, majoritatea utilizatorilor au recomandat eliminarea de pe site a companiilor care au adoptat acest upgrade, iar câteva luni mai târziu, această recomandare a fost pusă în practică.

În conformitate cu criteriile postate pe Gitbub, vor fi eliminate referințele către:

  • Companii care listează Segwit2x drept BTC sau Bitcoin. Argumentul este că Bitcoin nu este guvernat de mineri, iar acțiunile minerilor nu pot fi folosite ca justificare pentru redefinirea Bitcoin.
  • Companii care implementează sisteme ce împiedică accesul utilizatorilor la propriile fonduri(de exemplu, utilizând software-ul S2X, prin vânzarea automată a BTC, prin creditarea depozitelor BTC doar ca depozite S2X etc.). Asigurarea accesului la monede S2X este acceptabilă
  • Companiile care nu asigură servicii normale utilizatorilor care dețin Bitcoin (non-S2X)

În prezent, lista de exchange-uri internaționale include doar Bisq, Bitstamp, Bitwage, Coinmama, Kraken și Local Bitcoins, iar pentru SUA sunt menționate doar Gemini și itBit.

Atitudinea puristă a echipei din spatele Bitcoin.org a generat discuții extinse pe forumuri, o parte dintre companii fiind de părere că nu există posibilitatea de a evita asigurarea de suport pentru SegWit2x, iar alții considerând că în ciuda contradicției, centralizarea este un pas necesar pentru creșterea adopției în rândul publicului.

În practică, decizia de respingere a S2X luată de echipa bitcoin.org în 2017 este contrazisă de realitățile din comunitatea cripto în prezent: foarte multe exchange-uri și portofele au adoptat SegWit2x, deoarece reprezintă o soluție la problemele de scalabilitate în rețea''.

Articolul a fost preluat de pe site-ul: www.goanadupabitcoin.ro

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: