29
Vin, Mar

Economic

Cum din ceîn ce mai multe cazinouri online apar pe piața românească, nu putem să nu ne întrebăm cât de sigure sunt.

Beneficiile de a juca într-un pariure sportive online sunt nenumărate: nu numai că te poți juca oricând vrei tu, dar ai și posibilitatea de a alege dintr-o mare varietate de jocuri. De fapt, nu credem că există joc care să-ți placă și pe care nu-l poți găsi online. Și mai mult, te poți bucura de jocurile preferate de oriunde: din liniștea casei tale sau din cabană de la munte. Dar cine îți garantează că datele personale și bancare sunt în siguranță? Ei bine, mai jos vom încerca să-ți explicăm la ce trebuie să fii atent atunci când alegi unde să te joci.

De ce este important să fii precaut

De cele mai multe ori, nici nu ne gândim că nouă ni s-ar putea întâmpla ceva rău. Luăm ca atare site-urile pe care intrăm și ne gândim că din moment ce ele sunt active, atunci și-au luat și toate măsurile de precauție astfel încât să poți juca în siguranță. Însă, din păcate, de multe ori nu este așa.

Chiar dacă să te joci înseamnă, în primul rând, să te distrezi este bine să știi că banii și datele tale personale se află într-un loc sigur. Chiar dacă securitatea online se află, în general, într-un punct bun, încă există oameni care vor găsi erori sau slăbiciuni în sistem și vor profita  de ele pentru avantajul propriu.

Protocolul de securitate SSL

Cele mai sigure cazinouri folosesc cele mai avansate tehnologii de criptare disponibile. Aceste tehnologii permit ca informațiile și tranzacțiile financiare dintre cazino și client să nu poată fi citite sau accesate de alți oameni. Dar hai să vedem ce este SSL și cum funcționează.

SSL vine de la Secure Socket Layers. Pentru ca un atacator să nu poată pătrunde în sistem să fure date, se folosește acest proces prin care datele dintre utilizator și server sunt criptate și decriptate. Practic, acest proces funcționează ca un pașaport care îți verifică atât identitatea ta, cât și identitatea server-ului web care găzduiește site-ul pe care îl accesezi. Fii fără grijă, viteza de navigare nu-ți va fi afectată în mod sesizabil deoarece totul se întâmplă foarte rapid. Verificarea este posibilă deoarece se folosesc niște certificate care conțin numele deținătorului, o serie, data de expirare, o cheie publică folosită pentru encripție și una privată pentru a decripta informațiile(de obicei aceasta vine din partea serverului).

Dacă site-ul nu deține un certificat SSL, atunci browser-ul te va atenționa că sesiunea nu este securizată. SSL este tehnnologia pe care o folosesc toate băncile importante așa că dacă un cazino online folosește tehnologie SSL, știi că ești în siguranță.

Criptarea End-to-End

Altă metodă de criptare folosită este cea End-to-End care este, de asemenea, folosită de multe aplicații de mesagerie. Ca să descriem în câteva cuvinte simple cum funcționează, gândește-te că această criptare divide datele în niște coduri care nu pot fi sparte și care pot fi descifrate numai de contul sau aparatul destinatarului.

Până de curând, tehnologia era folosită doar de sisteme mult mai complicate, dar acum a devenit mult mai accesibilă și ușor de folosit. De aceea, servicii mari de mesagerie precum WhatsApp, Facebook sau Skype oferă criptare End-to-End, fiind considerată cea mai sigură metodă de a comunica online.

Acum că știi la ce trebuie să te uiți, nu-ți mai rămâne decât să verifici metodele de criptare folosite și să te joci în siguranță.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: