28
Joi, Mar

Economic

                Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus vor putea fi accesate de către persoanele fizice şi juridice din România începând din data de 18 mai, a anunţat  conducerea Ministerului Mediului şi a Administraţiei Fondului de Mediu.

       „Prin Programul Rabla Clasic se vor acorda 6.500 de lei în schimbul unei maşini mai vechi de opt ani, la care - în premieră - se mai pot adăuga 1.700 de lei pentru proprietarii care vor cumpăra maşini hibrid şi 1.000 de lei celor care vor cumpăra maşini cu emisii de cel mult 98 de grame de CO2. Toate acestea pot fi cumulate, în sensul că beneficiarii pot primi toate cele trei componente”, a declarat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

     Prin Programul Rabla Plus „se vor acorda 10.000 de euro (aproximativ 45.000 de lei) beneficiarilor care vor cumpăra maşini 100% electrice. Ca noutate, beneficiarii nu trebuie să aducă la schimb o maşină veche pentru a accesa Programul Rabla Plus, dar dacă vor aduce una, mai veche de opt ani, atunci la cei 10.000 de euro se vor adăuga şi cei 6.500 de lei prin Rabla Clasic”, a precizat Graţiela Gavrilescu.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: