23
Mar, Apr

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Economic

Procedurile legislative foarte complicate îngreunează misiunea autorităților atunci când vine vorba despre modernizarea drumurilor județene. Procesul de achiziție poate dura și câteva luni. Chiar și așa, de la începutul anului, Consiliul Județean a depus mai multe proiecte pentru modernizarea unor drumuri.

Pentru unele ar putea primi finanțare de la Uniunea Europeană. Este vorba despre așa numitul Drum de sub munte, care face legătura între Șinca și Cârțișoara și are 50 de kilometri. Pentru el s-a cerut o finanțare de 30 de milioane de euro. Însă, depunerea proiectului nu a fost deloc ușoară. 

 

 

Există contestații la fiecare dintre drumuri. Acesta este cadrul legal. Practic, o procedură de achiziție la nivelul fiecărui drum este de cel puțin un an de zile, dacă stăm să ne raportăm și ce înseamnă partea de a merge în Instanță și de a obține o sentință definitivă. Ar trebui ușurată procedura de urcare a ofertelor pe Serviciul Electronic de Achiziții Publice, pentru că stau foarte mult în perioada de evaluare toate aceste proiecte”, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Tot pe fonduri europene, Consiliul Județean vrea să modernizeze și drumul care face legătura cu județul Covasna, între DN 12 și DN 13. În planurile instituției mai intră eficientizarea energetică a Spitalului de Pneumo din Sânpetru, dar și a Maternității Brașov. Pentru acestea au fost depuse proiecte de 8 milioane de euro.  Și Spitalul de Neurologie din Brașov ar putea intra într-un proces de modernizare tot cu bani de la UE. Suma solicitată a fost de 5,5 milioane de euro. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: