19
Vin, Apr

sursa foto: libertatea.ro

Eveniment

UPDATE

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au luat, în urmă cu scurt timp, o decizie în dosarul în care este judecată și fosta șefă a D.I.I.C.O.T., Alina Bica. Instanța a hotărât

să amâne sentința pentru data de 12 iunie.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Magistraţii instanţei supreme ar putea pronunţa, astăzi, decizia în dosarul despăgubirii frauduloase a omului de afaceri Gheorghe Stelian de către Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, în care prejudiciul depăşeşte 60 de milioane de euro şi în care sunt judecaţi, printre alții, fosta şefă a D.I.I.C.O.T. Alina Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia Alin Cocoş.

La ultimul termen al procesului, din 16 mai, DNA a cerut condamnări cu executare la pedepse orientate spre maximum pentru Alina Bica, Dragoș Bogdan, Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Cătălin Teodorescu, Remus Baciu, Emil Nuţiu, Stelian Gheorghe şi Ionuţ Florentin Mihăilescu.

Pentru Dorin Cocoş, care a făcut mai multe denunţuri, DNA a solicitat închisoare cu executare, dar „în limite reduse”, în timp ce pentru fiul acestuia, Alin Cocoş, procurorul a cerut condamnare cu suspendare.

La termenul precedent al dosarului, judecătorii au respins cererea Alinei Bica, aflată în Costa Rica alături de Elena Udrea, de a fi audiată prin videoconferinţă, pe motiv că documentele depuse de avocat nu dovedesc imposibilitatea acesteia de a se prezenta la proces.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a cerut din ianuarie statut de refugiat politic în Costa Rica, anunţa avocatul său, la Î.C.C.J., la unul din termenele în procesul A.N.R.P.

În 20 aprilie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, spunea că nu a primit personal şi nu a auzit ca Ministerul Justiţiei să fi primit vreun document privind solicitarea Alinei Bica de acordare a statutului de refugiat politic, el subliniind că nu Ministerul Justiţiei este cel care permite unui inculpat să părăsească ţara şi nu ministerul este cel care ia măsurile de interdicţie, ci instanţele, iar Ministerul Afacerilor Interne este cel care supraveghează dacă au fost respectate aceste măsuri. El afirma că în acest caz trebuie văzut dacă fiecare şi-a făcut treaba,potrivit news.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: