29
Vin, Mar

sursa foto: D.I.I.C.O.T. Brașov

Eveniment

Procurorii D.I.I.C.O.T. continuă ancheta în dosarul în care 14 elevi care urmează cursurile a două licee de prestigiu din Brașov au fost dovediți drept consumatori de stupefiante.

Anchetatorii au descins în Capitală, la locuința unui taximetrist, de 25 de ani, despre care existau date că furniza ketamină pentru unul dintre distribuitorii de droguri din Brașov. În timpul percheziției, procurorii au găsit zeci de grame de cocaină, ketamină și cannabis. Taximetristul din București a fost reținut și prezentat unui judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului pentru Minori și Familie din Brașov, cu propunere de arestare preventivă. S-a emis mandat, cu o durată de 30 de zile, pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Nemulțumit, inculpatul a formulat contestație. Curtea de Apel Brașov va avea ultimul cuvânt.

În același dosar, în urma unor sesizări depuse de părinți, dar și în baza unor date ale anchetatorilor, 16 persoane au fost puse sub acuzare.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că din luna decembrie a anului 2017, inculpaţii, cu vârste cuprinse între 16 și 44 de ani, au  acționat pe raza municipiului Brașov și a localităților învecinate pentru a atrage alți tineri, cunoscuți ca și consumatori de droguri, în activități de trafic de droguri de risc şi de mare risc. S-a reţinut că drogurile de risc precum cannabis, hașiș, ketamină și drogurile de mare risc, cocaină, ecstasy, amfetamină au fost distribuite în  mai multe licee și facultăți. Ulterior, membrii grupării și-au  extins aria de acțiune către diferite evenimente, precum festivaluri de muzică din Sinaia, Brașov și București”, se precizează într-un comunicat de presă al D.I.I.C.O.T. Brașov.

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: