20
Sâm, Apr

sursa foto: fifa.com

Eveniment

S-a decis prima finalistă a Campionatului Mondial din Rusia.

Franța a marcat unicul gol al semifinalei disputate contra Belgiei în minutul 51 al jocului. Urcat în careu la un corner, Umtiti, jucătorul Barcelonei, s-a desprins din marcaj și l-a învins pe Courtois cu o lovitură de cap din 6 metri. Pasa decisivă a venit de la Griezmann.

Franța - Belgia 1 - 0, iar „cocoșii” se califică în finala de la Moscova.

În prima parte a jocului au fost ocazii de ambele părți, dar apărarea francezilor a dat semne de slăbiciune pe partea lui Benjamin Pavard. Ambii portari însă, au dat dovadă că sunt „în mână”. 

Franța - Belgia, la pauză, 0 - 0. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Prima semifinală a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia aduce față în față, în această seară, echipele Franței și Belgiei. 

Partida este programată de la ora 21.00, pe Krestovsky Stadium din Sankt Petersburg.

„Diavolii roșii” conduc cu 30 de victorii în meciurile directe cu „Les Bleus”, care au doar 24 de succese. Alte 19 partide s-au încheiat la egalitate. Ultimul duel a avut loc în 2015, când s-a disputat un meci amical care a fost câștigat de belgieni cu 4-3 pe Stade de France, prin golurile marcate de Fellaini (2), Nainggolan și Eden Hazard, respectiv Valbuena, Fekir și Payet.

Franța s-a impus de fiecare dată în confruntările de la turnee finale, 3-1 în 1938, 4-2 în finala mică din 1986, la Cupa Mondială, și 5-0 la EURO 1984, când „cocoșii” au obținut apoi trofeul continental.

Belgia, care joacă din nou o semifinală de Cupă Mondială după 32 de ani, este echipa cu cel mai bun atacat la turneul din Rusia. Are 14 goluri înscrise în cele cinci victorii obținute până acum.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: