17
Dum, Feb

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Guvernul analizează posibilitatea prelungirii termenului de depunere a declaraţiei unice privind impozitul pe venit.

Termenul ar putea fi prelungit până pe 31 iulie, potrivit România TV.

Pe 6 iulie, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală anunţa că termenul limită pentru depunerea 'Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice' este 16 iulie 2018.

Conform Fiscului, declaraţia se depune de către persoanele care au obligaţia declarării veniturilor realizate din România sau/ şi din străinătate în anul 2017, declarării impozitului pe venitul estimat/ norma de venit a se realiza din România în anul 2018 şi de către persoanele care au obligaţia declarării venitului estimat pentru încadrarea ca plătitor de contribuţii sociale şi, după caz, a declarării contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2018.

Persoanele care realizează venituri din activităţi economice sau alte categorii de venituri pot declara online, prin intermediul formularului electronic inteligent al Declaraţiei Unice disponibil în Spaţiul Privat Virtual (SPV).

Declaraţia Unică se poate depune online, atât prin intermediul Spaţiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator şi parolă, sau cu certificat digital calificat, cât şi prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

Declaraţiile se pot depune şi la administraţiile fiscale ale ANAF, sau prin poştă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire.

Printr-o declaraţie rectificativă, declaraţia unică poate fi modificată de către contribuabili din proprie iniţiativă, ori de câte ori informaţiile declarate anterior trebuie rectificate, a anunţat instituţia.

Căutare