29
Vin, Mar

crainou.ro

Eveniment

Piața automobilelor este în creștere de la o zi la alta, așa se face că achiziționarea mașinilor second hand a devenit o afacere atractivă datorită prețului scăzut.

Reprezentanții Inspectoratul Județean de Poliție Brașov  ne dau câteva sfaturi cu privire la riscurile la care ne expunem când cumpărăm o mașină second-hand dar și câteva măsuri de precauții pe care trebuie să le avem în vedere.

„Riscul tehnic este reprezentat de starea necorespunzătoare din punct de vedere tehnic al autovhiculului. Mulți din cei ce vând asemenea autoturisme știu să le „cosmetizeze” bine înainte să le pună la vânzare. Acest risc poate fi limitat prin prezența unui specialist auto în momentul achiziționării.

Riscul juridic este acela că mașina pe care doriți să o achiziționați ar putea fi furată (din România sau din străinătate), seriile de identificare ale automobilului modificate iar actele falsificate.

 

Măsuri de precauție

Când cumpărați un autoturism, solicitați vânzătorului să vă prezinte un act de identitate în original, precum și actele de identitate ale autoturismului tot în original.

Este de preferat ca autoturismul să fie înmatriculat în România (numărul de înmatriculare să fie același cu cel din certificatul de înmatriculare, atenție la cifre sau la ordinea literelor, în special al unor litere ca X, Y, W, K

Seriile înscrise pe motor, caroserie, șasiu trebuie să fie aceleași cu cele existente în cartea de identitate a certificatului de înmatriculare (acordați atenție sporită acestui aspect, întrucât s-ar putea ca acestea să fie modificate)

Evitați să achiziționați autoturisme de la persoane dubioase. Dacă vânzătorul vă creează o stare de disconfort, dacă încearcă să vă forțeze să cumpărați, abandonați orice demers”, potrivit unui comunicat remis redacției de către IPJ Brașov.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: