26
Dum, Sep

sursa foto: ziarulunirea.ro

Eveniment

O propunere legislativă cu privire la acordarea concediului pentru divorţ, de trei zile lucrătoare, a fost depusă la Senat.

„Concediul pentru divorţ se acordă în scopul de a veni în sprijinul celor ce trec prin această situaţie pentru acomodarea la noua situaţie din viaţa lor. Cei ce au divorţat au dreptul la un concediu pentru divorţ de trei zile lucrătoare. În cazul în care titularul dreptului la concediu pentru divorţ este asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu pentru divorţ plătit de trei zile lucrătoare. Indemnizaţia pentru concediul de divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul se acordă la cerere de către angajator în următoarele patru săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului (...). Concediul pentru divorţ se acordă indiferent de durata căsătoriei şi indiferent de modalitatea prin care s-a desfăcut căsătoria”, se arată în proiect.
Potrivit expunerii de motive, care citează din analizele Institutului Naţional de Statistică, „din 1990 și până în prezent, rata divorţului definită ca numărul total al divorţurilor raportat la numărul total al căsătoriilor într-un an este în medie de 25%, mai exact în ultimele două decenii, aproximativ una din patru căsnicii a sfârşit prin divorţ (...). Anual, peste 60.000 de adulţi şi aproximativ 17.500 de copii sunt afectaţi în mod direct de divorţ, adăugându-se şi membrii familiei lărgite, prietenii, colegii sau angajatorii persoanelor divorţate. 

Senatul este prima Cameră sesizată.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: