29
Vin, Mar

Eveniment

Cea de-a treia ediție a Forumului economic de la Sofia vine cu surprize plăcute atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru pensionarii Sectorului 6 al Capitalei.

La evenimentul organizat de Camera de Comerț Balcanică și susținut de Ministerul Economiei, Agenția pentru IMM-uri din Bulgaria și de ambasadele și birourile economice din România și Bulgaria, au participat oameni de afaceri ale căror firme au sediile sociale în Sectorul 6 al Bucureștiului, dar și primarul Gabriel Mutu. Dialogul purtat schimbă, practic, viziunea cu privire la ceea ce înseamnă dezvoltare la nivel local atât în ceea ce privește mediul de afaceri, cât și în privința laturii sociale. „Sunt elemente importante pe care le-am identificat și mă refer aici atât la incubatorul de afaceri și la un parc industrial pe care vreau să le implementăm în Sectorul 6, cât și la ideea, pretabilă fără îndoială, a unui mic centru expozițional, după modelul pe care l-am văzut aici (n.r. Sofia). Acest forum nu se desfășoară pe o suprafață foarte mare, dar nivelul de organizare i-a atras pe reprezentanții mai multor companii interesate să-și dezvolte afacerile în România și în Bulgaria”, a explicat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

În urma discuțiilor purtate în cadrul Forumului economic de la Sofia, cu privire la pensionari, atât cei militari, cât și cei civili, veștile sunt dintre cele mai bune. „Noi am mai avut o întâlnire la București, în urmă cu o lună, dar ceea ce s-a discutat astăzi se dovedește a fi foarte interesant și util nu doar pentru noi, ci pentru toate autoritățile locale. Mai exact, pensionarii din Sectorul 6 vor accesa anumite programe turistice la prețuri reduse și se vor bucura pe deplin, sunt convins, de vizitele pe care vor avea posibilitatea să le facă în orașe cu istorie bogată, cu puncte de atracție, în condițiile în care vor beneficia de reduceri substanțiale”, a completat Gabriel Mutu.     

Un moment deosebit în cadrul Forumului economic de la Sofia l-a reprezentat, astăzi, primirea delegației din România chiar de către Patriarhul Bulgariei, Neofit I. Motivul este unul justificat și constă în încurajarea turismului religios atât pentru credincioșii români, cât și pentru cei bulgari.

Cea de-a treia ediție a Forumului economic de la Sofia se va încheia duminică.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: