28
Joi, Mar

Eveniment

UPDATE

Vicepreședintele Senatului, Claudiu Manda, a anunțat cum vor decurge etapele anchetei care îl vizează pe Călin Popescu-Tăriceanu.

„În conformitate cu prevederile regulamentului cei de la Comisia juridică au timp de maxim 5 zile să prezinte un calendar și un raport preliminar, ca să înțelegem și noi când va fi audierea domnului senator. Suntem în această etapă: și anume repartizare către comisia juridică având termen de maxim 5 zile să informeze biroul permanent. O prevedere în regulament spune că nu trebuie să depășească 14 zile în interiorul Comisiei juridice. O să așteptăm punctul de vedere al comisiei și o să dezbatem, probabil, în prima ședință de săptămâna viitoare. Domnul Tăriceanu și-a reluat atribuțiile. Am avut o discuție cu el astăzi de dimineață și mi-a spus că, fiind un subiect ce-l vizează pe domnia sa, m-a rugat să prezidez ședinșa de birou permanent și la fel să conduc și ședința de azi”, a precizat luni, pe holurile Parlamentului, Claudiu Manda, vicepreședintele Senatului României, citat de stiripesurse.ro.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Senatorii stabilesc, luni, calendarul pentru discutarea și supunerea spre aprobare a cererii DNA pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu. 

Dosarul va ajunge la Comisia Juridică unde va putea fi analizat de liderul ALDE, iar apoi se va da un vot în plen pentru solicitarea DNA.

La ora 13:00 are loc ședința Biroului Permanent al Senatului, unde se discută solicitarea DNA de începere a urmăririi penale în cazul lui Tăriceanu. Acesta este acuzat de luare de mită în dosarul Microsoft, care are 73 de volume, iar Biroul Permanent trebuie să îl trimită la Comisia Juridică pentru o primă analiză. Odată ajuns la Comisia Juridică, președintele Senatului și avocatul pot să consulte dosarul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: