19
Vin, Apr

sursa foto: ziarulunirea.ro

Eveniment

Specialiștii A.N.M. au realizat estimările meteorologice pentru 4 săptămâni.

Astfel, până aproape de mijlocul lunii viitoare, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sud-estice și local în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor.

În perioada 14-19 noiembrie 2018, temperatura aerului va avea valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă în regiunile estice, sud-estice și local în cele centrale, iar în restul țării vor fi în general apropiate de mediile multianuale ale săptămânii. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, exceptând partea de est și sud-est a țării, unde se vor încadra în general în limitele normale ale perioadei.

În perioada 19-26 noiembrie 2018, valorile termice vor fi în general mai scăzute decât cele normale ale săptămânii în toată țara, cu o abatere mai mare în zonele de munte și în regiunile estice și sud-estice. Precipitațiile vor fi în general deficitare în vestul și nord-vestul teritoriului și ușor excedentare, local în regiunile sudice, sud-estice și estice.

În perioada 26 noiembrie-3 decembrie 2018, mediile valorilor termice ale săptămânii se vor situa sub cele normale în toate regiunile. Cantitățile de precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi în general apropiate de mediile multianuale în regiunile extracarpatice și, posibil, deficitare în restul teritoriului.

În perioada 3-10 decembrie 2018, mediile valorilor termice ale acestei săptămâni se vor situa ușor sub cele normale pentru acestă perioadă. Cantitățile totale de precipitații ce se vor înregistra în acestă săptâmână vor fi în general apropiate de normalul perioadei.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: