19
Vin, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

UPDATE

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, vineri, decretul cu privire la învestirea Ecaterinei Andronescu în funcția de ministru al Educației, a informat Administrația Prezidențială.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Mandatul ministrului interimar al Educaţiei, Rovana Plumb, se încheie vineri, când expiră cele 45 de zile în care ea poate exercita această funcţie.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit o propunere de ministru plin, pe Ecaterina Andronescu, însă a hotărât să amâne decizia, notează antena3.ro.

Mandatul Rovanei Plumb, în calitate de ministru interimar al Educaţiei se va încheia vineri, zi în care expiră cele 45 de zile în care poate fi exercitată această funcţie, potrivit Legii 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor. Asta înseamnă că Guvernul trebuie să vină cu o altă propunere de ministru, interimar sau plin. Premierul Viorica Dăncilă a făcut deja acest demers, şi i-a propus, în urmă cu câteva zile, lui Klaus Iohannis ca ministru al Educaţiei, pe Ecaterina Andronescu. Președintele nu a luat însă, o decizie.

„Am fost recent la Politehnică la un eveniment unde am participat cu plăcere. Neîntrebată, mi-a spus dna Andronescu că nu va merge la minister, că lucrurile nu merg bine. Aflu cu surprindere că e propusă. Va dura până mă lămuresc dacă e dorința domniei sale să meargă sau e dorința partidului”, a spus, în urmă cu două zile, Iohannis, citat de digi24.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: