25
Joi, Apr

Eveniment

O replică a sabiei lui Ştefan cel Mare a fost adusă în România, în această dimineaţă, la Giurgiu.

 

„Pe data de 25 noiembrie, o delegație compusă din reprezentanții societății civile, membrii ai Asociației Militarilor rezerva și retragere, Membrii ai Asociației pensionarilor și ai Jandarmeriei Brașov ne-am deplasat în Turcia, unde am primit în semn de prețuire, în an centenar, o copie fidelă a sabiei lui Ștefan cel Sfânt în proporție de 99% ”, a declarat pentru brasovtv.com, Liviu Pandele.

După un ceremonial militar ținut în Piața Tricolorului din Giurgiu, delegația ce deține sabia, se îndreaptă chiar în aceste momente către Sibiu unde, la ora 17:30,  aceasta va fi binecuvântată la Catedrala Mitropolitană de către un sobor de preoţi. Acolo sunt așteptați peste 10.000 de pelerini.

Într-o zi importantă pentru România și pentru țara noastră, sabia lui Ștefan cel Mare va ajunge în Brașov, la sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „Nicolae Titulescu” chiar de Sfântul Andrei. Pe data de 1 decembrie, trupele ce vor defila la ceremonial, vor da onorul săbii lui Ștefan cel Mare, ce se va afla pe un catafalc la baza tribunei oficiale.

Sabia, alături de o icoană în mărime naturală, din foiță de aur, și de drapelele de luptă ale lui Ștefan cel Mare vor fi expuse la Biserica „Schimbarea la Faţă” , sâmbătă, 1 Decembrie, de la ora 12:30.

Acestea vor rămâne în Brașov definitiv.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: