18
Joi, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Membrii noilor completuri de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost desemnaţi prin tragere la sorţi.

După repartizarea aleatorie a dosarelor, procesul cu privire la angajările fictive de la Direcţia pentru Protecția Copilului din Teleorman, în care este judecat Liviu Dragnea, a picat la completul 2 penal. Aceste este format din cinci judecătoare: Encean Simona-Daniela, Rog Lucia-Tatiana, Rus Alexandra-Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Tot la acest complet a fost repartizat şi dosarul în care fosta şefă a DIICOT Alina Bica a depus o contestaţie în anulare la condamnarea definitivă.

La completul 1 penal - format din judecătorii Simona-Cristina Neniţă, Iulian Dragomir, Constantin Epure, Marius Foitoş, Ionuţ Matei - au fost repartizate dosarele în care sunt judecaţi Victor Ponta şi Viorel Hrebenciuc.

Judecătorul Constantin Epure a lucrat la Tribunalul Brașov, a condus, apoi, Secția Penală a Curții de Apel din Brașov, iar ulterior a promovat la Înalta Curte de Casație și Justiție.

La completul 3 penal - format din judecătorii Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan, Anca Mădălina Alexandrescu, Ana Iancu - au fost repartizate dosarele în care sunt judecaţi Toni Greblă, Călin Popescu-Tăriceanu, Elena Udrea (contestaţie în anulare).

Toate aceste dosare au primit termen pe data de 19 decembrie.

Președintele Î.C.C.J., Cristina Tarcea, susține că a început un asalt și asupra completurilor de 3 judecători, menționând că în măsura în care se consideră că tragerea la sorți este un element echitabil, ar trebui aplicată și asupra completurilor de 1,2 și 3 judecători de la alte instanțe.

Consiliului Superior al Magistraturii a precizat că decizia Curţii Constituţionale cu privire la completurile de cinci judecători le-a vizat doar pe acestea, nu şi pe celelalte completuri constituite la nivelul Î.C.C.J. sau la alte instanţe din ţară.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: