20
Sâm, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, va sta în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Sectorului 1.

Inculpatul este acuzat de înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

Politi a fost reţinut miercuri, la Curtici, într-un tren cu destinaţia Budapesta.

El a fost reţinut pentru 24 de ore, joi fiind audiat din nou şi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Tot miercuri, avocatul său, fostul procuror DIICOT Ciprian Nastasiu, a susţinut că diploma de absolvent a Universităţii de Medicină din Priştina este atestată de Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus că va analiza în ce fel s-a făcut echivalarea studiilor italianului Matteo Politi, precizând însă că, dacă ministerul a făcut doar recunoaşterea diplomei, acest lucru nu înseamnă că bărbatul putea profesa. "Ministerul nu poate să dea intrarea în profesie pentru medicină, pentru doctori în special, poate doar să recunoască diploma", a explicat Andronescu.

Politi a primit cod de parafă de la Biroul de Informatică şi Biostatistică Medicală în 23 martie 2018, funcţionarul care i l-a eliberat fiind mutat disciplinar până la finalizarea anchetei interne, a anunţat DSP, care a precizat că vor fi verificate toate codurile de parafă eliberate în 2018.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: