29
Vin, Mar

Eveniment

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, timp de 4 zile, acţiuni de control pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în domeniul comercializării produselor contrafăcute, importate atât din zona continentului asiatic, cât şi din spaţiul intracomunitar.

,,Au fost controlaţi 29 agenţi economici, iar ca urmare a verificărilor efectuate au fost constituite patru dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de ,,punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare“, faptă prevăzută de Legea 84/1998, privind mărcile și indicațiile geografice.

Au fost ridicate în vederea cercetărilor 239 de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, asupra cărora există suspiciunea că sunt contrafăcute, valoarea acestora fiind de aproximativ 17.000 lei.

De asemenea, au fost aplicate un număr total de 10 sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea prevederilor O.U.G. nr. 28/1999 şi ale Legii nr. 8/1996, în valoare totală de 17.500 lei, fiind dispusă ca măsură complementară confiscarea sumei de 1.634 de lei”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: