20
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Rețeaua doctorilor falși pare să fie în plină expansiune. O femeie de 30 de ani, din București, este bănuită că și-a falsificat diploma de medic și, protejată de conducerea unui spital din Capitală, lucrează de 10 ani la Secția Ginecologie.

Dacă Matteo Politi, falsul chirurg Italian, avea parafă de la D.S.P. București, Raluca-Daniela Bîrsan nu are. Aceasta, în ciuda acuzațiilor, susține că nu a profesat, ci a activat ca voluntar.

Deși are statutul de medic vountar, femeii tot îi era necesară parafa de la DSP și avizul de la Colegiul Medicilor. În aceste condiții, nu avea dreptul să întreprindă activități, mai ales în sala de operații.

În profilul ei de socializare, aceasta se recomandă ca fiind absolventă a UMF Carol Davila și medic rezident la Secția Obstretică-Ginecologie, încă din anul 2013.

,,Am făcut verificări la absolvenţi începând din 2006, când pretinsul medic avea 18 ani, şi până în prezent. Omul care are acest CNP nu a absolvit facultatea noastră”, afirmă Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, pentru libertatea.net.

,,Pe această diplomă apare ştampila decanatului, dar la U.M.F. tot timpul se aplică ştampila rectoratului şi niciodată n-a fost aplicată cea a decanatului. (…) „Scrisul de la calculatorul nostru nu e cu italice, iar cel de pe diploma pretinsă e puţin înclinat” Noi avem menţiuni speciale pe diplomă care aici nu apar”, a mai spus Cîrstoiu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: