28
Joi, Mar

sursa foto: romaniprinlume.info

Eveniment

Este vorba despre un tânăr de 22 de ani, care a încercat să facă rost de cosmetice și de dulciuri fără să le plătească.

Puțin după ora 20.30, făptașul a mers la magazinul Kaufland, situat pe Calea București, a intrat în supermarket și a luat din rafturi produse cosmetice și mâncare în valoare de peste 500 de lei. Mai întâi, bărbatul a așezat marfa în coșul pentru cumpărături, iar apoi, rând pe rând, a pus produsele în rucsacul cu care venise la magazin. Făptașul a fost prins când încerca să părăsească supermarketul, a fost audiat de polițiștii brașoveni, iar procurorii Parchetului Judecătoriei Brașov au făcut propunere de arestare preventivă. S-a emis mandat pentru 30 de zile, sub acuzația de furt calificat, dar decizia a fost contestată. Un judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului Brașov va avea ultimul cuvânt.

Potrivit procurorilor brașoveni, principalul suspect nu este la prima faptă. El a mai fost condamnat în două rânduri, tot pentru furturi, la câte 10 luni de închisoare.

Pe 15 martie 2018, bărbatul a fost eliberat din Penitenciarul Bacău. Întrebați dacă a fost pus în libertate la termen sau în baza Legii recursului compensatoriu, atât oficialii Penitenciarului Bacău, cât și cei ai Administrației Naționale a Penitenciarelor au refuzat să răspundă la întrebare pe motiv că informația nu poate fi făcută publică.

Administrația Națională a Penitenciarelor anunța, pe 11 ianuarie 2019, că peste 10.000 de infractori au fost eliberați mai devreme din închisori, în baza recursului compensatoriu. Aproape 200 dintre ei au fost condamnați definitiv pentru că au comis din nou violuri, crime și alte fapte cu violență, notează g4media.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: