20
Sâm, Apr

sursa foto: brasovtv.com

ADOF Brasov

Participanți de elită, astăzi, la o dezbatere publică oranizată la Săcele, pe tema identificării soluțiilor pentru problemele cu care se confruntă sistemul sanitar.

Membrii Comisiei E.M.E.T. - Economie, Mediul de Afaceri, Energie şi Turism împreună cu cei ai Comisiei pentru Sănătate din Consiliul Județean Brașov, comisie condusă de consilierul județean Andi Kadas, au organizat, timp de câteva săptămâni, întâlnirea pe tema problemelor cu care se confruntă sistemul sanitar, întâlnire la care au fost invitați cetățenii interesați să-și exprime punctele de vedere, dar și specialiști din domeniul medical și reprezentanți ai instituțiilor publice din județul nostru, responsabili de organizarea și gestionarea sistemului medical. Sunt prezenți, alături de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, și de zeci de cetățeni care au răspuns invitației de participare la dezbateri, manageri, directori medicali și alți factori de conducere de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, de la Spitalul Clinic pentru Copii, de la Spitalul de Pneumoftiziologie, de la Spitalul de Boli Infecțioase și de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Brașov.

La discuții au mai participat, alături de specialişti ai domeniului medical din Brașov, și medici din străinătate, dar și antreprenori şi oameni de afaceri implicați direct în problemele sistemului sanitar.

La masa dialogului au luat loc și specialişti din Italia, care au soluţii noi pentru diverse ramuri ale medicinei.

Dr. Marco Gradi: 
- tratamentul tulburării spectrului de autism cu neurofuncție auditivă;
- prevenirea apariţiei melanoamelor - incidența cazurilor de melanom din lume a crescut cu 237% în ultimii 30 de ani. Astfel, prevenirea din timp este fundamentală și devine o prioritate reală;

Dr. Giulio De Cinti: 
- o nouă inovaţie în gnatologie face furori în stomatologie. SpectroShade Micro calculează diferenţa numerică dintre dintele natural şi culoarea selectată din punct de vedere al luminozităţii, cromului şi nuanţei, oferind laboratorului informaţii complete pentru a facilita munca sa.

La dezbaterile de la Săcele, pe tema sistemului sanitar, a luat parte și europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan.

Dialogul pe tema identificării soluțiilor pentru problemele din sistemul de sănătate a avut loc la ,,Hanul Mureşenilor” din Săcele. 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: