28
Joi, Mar

Eveniment

     Și angajații Spitalului Județean Brașov au fost în GREVĂ. Sindicaliștii s-au alăturat astfel formelor de protest organizate la nivel național. Oamenii cer salarii mai mari și sunt hotărâți să nu renunțe la proteste până când problemele nu vor fi soluționate.

     Angajații TESA din Spitalul Județean Brașov s-au alăturat și ei protestelor declanșate la nivel național. Personalul nemedical este nemulțumit de rezultatele negocierii dintre sindicate și Guvern. ,,  Astăzi am ajuns, cu toate că am sperat că se rezolvă, fără grevă, dar nu s-a rezolvat. Durerile noastre sunt aceleași de la început: schimbarea ordonanței numărul 20, sporurile să fie calculate la salariul actual din 2016 și nu la 2009, că acuma chiar că nu mai înțelegem nimic. Toată lumea care intră în spital, medical sau nemedical este plătit după sporurile din 2009. ,, a declarat liderul sindicatului TESA din cadrul Spitalului Județean Brașov.

     La Spitalul Județean, protestul a avut loc pe holurile unității sanitare. Angajații TESA au blocat parțial activitatea spitalului. Chiar dacă este grevă generală în toate unitățile sanitare din țară, pacienții nu au de suferit. Serviciile de bază aui fost asigurate, iar angajații nemulțumiți ies prin rotație să protesteze. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: